Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2020

ΚΡΙΣΕΙΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ

 Επιτέλους συστήνεται από το ΥΠΕΣ τo αρμόδιο Ειδικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο (Ε.Υ.Σ.) που θα επιλέξει τους νέους προϊσταμένους σε δήμους και περιφέρειες, ενώ εκδόθηκε ήδη η σχετική εγκύκλιος για τις Περιφέρειες.

Αναμένουμε την πλήρη εφαρμογή του Νόμου και στους Δήμους ώστε να οδηγηθούμε αξιοκρατικά σε κρίσεις που θα αφορούν όλα τα επίπεδα της ιεραρχίας, για να εξαλειφθούν κατά το μέγιστο δυνατόν τα φαινόμενα της ευνοιοκρατίας και της ασυδοσίας.

Όλοι βέβαια κόπτονταν για τον αποκομματισμό της δημοσίας διοίκησης και την αξιοκρατία, αλλά καθολικά σε όλο το δημόσιο επί της ουσίας έχουν να γίνουν κρίσεις από το 2013-14. Ορισμένοι μάλιστα Δήμοι είτε δεν έχουν κάνει ποτέ, είτε οι τελευταία φορά χάνεται σε βάθος που υπερβαίνει τη δεκαετία, ανάμεσα τους και πολλοί μεγάλοι Δήμοι, όπως της Θεσσαλονίκης που δεν έχουν γίνει κρίσεις από το 2008 αν δεν κάνουμε λάθος.

Αυτή η κατάσταση βόλευε και βολεύει Κυβερνήσεις, Δημάρχους αλλά και όλους τους επαγγελματίες θεσιθήρες ή αερόλιθους της δημοσίας διοίκησης, να είναι δηλαδή διορισμένη όλη η ιεραρχία από την εκάστοτε διοίκηση, διότι υποθέτουμε με αυτόν τον τρόπο θεωρούν ότι προάγουν την αξιοκρατία και κατατροπώνουν τον κομματισμό και την ευνοιοκρατία.


Πατήστε στον παρακάτω σύνδεσμο για να διαβάσετε το σχετικό άρθρο.

https://www.aftodioikisi.gr/ipourgeia/ypes-xekina-i-diadikasia-epilogis-proistamenon-stoys-dimoys-ta-nea-kritiria-eggrafa/


Ο Πρόεδρος, Βασ. Πολυμερόπουλος

Ο Αν.Γεν.Γραμμ., Γ. Χρυσανθακόπουλος