Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2020

ΠΡΑΣΙΝΟ-ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΕ ΔΕ 35

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 5-11-2020

         Συνάδελφοι, έπειτα από επίμονες και μακροχρόνιες προσπάθειες του Συλλόγου και ιδιαιτέρως με προσωπικές παρεμβάσεις του Προέδρου που έγιναν το τελευταίο διάστημα, προχωράει επιτέλους η μετατροπή των συναδέλφων ΙΔΑΧ της Διεύθυνσης Πρασίνου από την ειδικότητα ΥΕ Εργατών σε ΔΕ Δεντροανθοκηπουρών.

 

         Παρά τα λάθη που μεσολάβησαν και τις επιπόλαιες και λαϊκίστικες παρεμβάσεις κάποιων που δημιούργησαν το πρόβλημα εξαρχής, με τη γνωστή αμετροέπεια που τους διακατέχει, το ζήτημα οδεύει προς οριστική λύση στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση του Υπηρεσιακού Συμβουλίου που θα γίνει εντός του Νοεμβρίου.

 

         Ήταν ένα σημαντικό ζήτημα σε εκκρεμότητα, το οποίο χάρη στην ανευθυνότητα και τον λαϊκισμό που το αντιμετώπισαν ορισμένοι που κατείχαν θέση ευθύνης -που δεν τους αναλογούσε αλλά με κάποιο τρόπο την κατείχαν- χρόνιζε και παρέμενε σε τέλμα. Η λανθασμένη και γελοία τακτική που ακολούθησαν κάνοντας το ένα λάθος πίσω από το άλλο εις βάρος των συναδέλφων συνεχίζεται, αλλά δεν μπορεί ούτε να επηρεάσει πλέον στο ελάχιστο τις εξελίξεις, ούτε να αποπροσανατολίσει κανέναν, καθώς το ζήτημα επιτέλους λύθηκε παρ’ όλες τις προσπάθειες που κατέβαλαν για το αντίθετο.

        

         Ως εκφραστές του Συλλόγου, ο Πρόεδρος και η πλειοψηφία των μελών του ΔΣ έχουν αποδείξει την υπευθυνότητα με την οποία αντιμετωπίζουν τα εργασιακά θέματα που αφορούν τους συναδέλφους και δεν έχουν χρησιμοποιήσει ποτέ την όποια επιτυχία ως μέσο αυτοπροβολής και εκδούλευσης. Καλούμε τους μόνιμους παρατρεχάμενους των γραφείων της εκάστοτε Διοίκησης και κολαούζους των εκάστοτε Αντιδημάρχων και Συμβούλων να σταματήσουν να αυτοεξευτελίζονται προσποιούμενοι τους παραγοντίσκους σε συναδέλφους που εργάζονται σκληρά και δικαιούνται εκ του Νόμου την όποια εργασιακή εξέλιξη τους. Πόσω μάλλον όταν οι ίδιοι ευθύνονται για λάθη και παραλείψεις που μετέτρεψαν το ζήτημα σε χρονίζον πρόβλημα.


Ο Πρόεδρος Βασ. Πολυμερόπουλος

Ο Αν.Γεν.Γραμματέας Γ. Χρυσανθακόπουλος