Τρίτη 21 Ιουλίου 2020

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΕ-ΟΤΑ ΜΕ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ



Συνάντηση με τον υπουργό εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκο, είχε την Δευτέρα 20/7, διαπαραταξιακή αντιπροσωπεία της Ε.Ε της ΠΟΕ ΟΤΑ.
Η ακριβής διατύπωση των αποτελεσμάτων είναι: μια συνάντηση άνευ λόγου, ή μια χαμένη ώρα ή συνάντηση ανταλλαγής ευχών. Θα μπορούσα να κάνω και άλλες διατυπώσεις αλλά η "αγροτική μου ευγένεια"!! δεν το επιτρέπει.
Τέθηκαν γραπτά και κάποια στηριχτήκαν και λεκτικά, περίπου τρεις δεκάδες θέματα τα οποία στο σύνολό τους έχουν επανειλημμένως τεθεί και στο παρελθόν. ΣΣΕ, ΒΑΕ, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, μισθολογικά κλιμάκια 2017-2018, ενεργοποίηση της επιτροπής για την δημιουργία ιδιαίτερου συστήματος αξιολόγησης στην Τ. Α. Σχολικές καθαρίστριες, κρίσεις των θέσεων ευθύνης, προβλήματα της 3Κ, κτλ.
Ουσιαστική απάντηση δεν δόθηκε σε κανένα ζήτημα πλην των σχολικών καθαριστριών οι οποίες θα προσλαμβάνονται κανονικά ως εργαζόμενες ορισμένου χρόνου από τον Σεπτέμβριο και ότι θα γίνει επανακαθορισμός των ποσών τα οποία λαμβάνουν οι Δήμοι ως ειδική εισφορά λόγω κορονοϊού με βάση τις μειώσεις τις οποίες είχαν τα ανταποδοτικά τέλη (του κάθε Δήμου), τον μήνα Απρίλιο.
Οι συναντήσεις πρέπει να προετοιμάζονται πολύ καλύτερα, να έχουν ατζέντα και κυρίως να επιφέρουν αποτελέσματα, διαφορετικά δεν έχουν νόημα.
Το μοναδικό αποτέλεσμα το όποιο είχε η σημερινή συνάντηση είναι ότι έγινε για να γίνει και οι ευχές για καλό καλοκαίρι.
ο Πρόεδρος,
Βασίλης Πολυμερόπουλος.