Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

  Ο Σύλλογος σε αυτήν τη δύσκολη περίοδο είναι καθημερινά παρών, έχει παρέμβει και παρεμβαίνει αποφασιστικότερα από οποιοδήποτε άλλο συνδικαλιστικό φορέα σε όλη την Ελλάδα, έχοντας επιφέρει συγκεκριμένα αποτελέσματα, δεν κάνει ούτε βήμα πίσω όσον αφορά την ασφάλεια και τα δικαιώματα των εργαζομένων, δεν κάνει συμβιβασμούς, αλλά η εικόνα δυστυχώς πολλές φορές είναι απογοητευτική. Η απόκρυψη γεγονότων και η αποσιώπηση περιστατικών, λες και το μόνο μέλημα ορισμένων είναι να μην μάθει ο Σύλλογος την αλήθεια, δεν είναι προς όφελος των εργαζομένων, αλλά αποτελεί μια ιδιότυπη ομερτά προς όφελος της όποιας ιεραρχίας. Επιπλέον πολλές καταγγελίες είναι ανώνυμες και γίνονται με φόβο, κάτι που μας δημιουργεί μεγάλο πρόβλημα όσον αφορά την διασταύρωση της πραγματικότητας.

Συνάδελφοι, εμείς τοποθετούμαστε ξεκάθαρα. Στο Δημόσιο οι αρμόδιες Διευθύνσεις δεν βγάζουν ανακοινώσεις, αλλά εκδίδουν εγκυκλίους οι οποίες είναι υποχρεωτικά εκτελεστές. Επειδή όμως παρατηρούνται φαινόμενα όπου κάποιοι από την ιεραρχία είτε είναι βασιλικότεροι του βασιλέως είτε δεν παρακολουθούν τις εγκυκλίους, είτε ακόμη χειρότερα δεν τις διαβάζουν, υπάρχει μεγάλη διάσταση ανάμεσα
στην πραγματικότητα που όφειλε να ισχύει (με βάση τις εγκυκλίους) και στα γεγονότα που διαδραματίζονται.
Σε πολλές Διευθύνσεις μην έχοντας η ιεραρχία συναίσθηση των ευθυνών και του κινδύνου που υπάρχει, για λόγους τους οποίους θεωρούμε ότι αν αναφερθούν δεν θα νιώσουν και πολύ υπερήφανοι, κρατούσαν το προσωπικό σε πλήρη εργασία, προσπαθώντας να υπερβάλουν όσον αφορά την προσφορά τους και τον ζήλο τους. Αυτό σημαίνει ή ότι υπήρχε πραγματικό πάθος προσφοράς στην υπηρεσία ή ότι ένιωθαν αδύναμοι για τη θέση που κατέχουν και προσπάθησαν να αναπληρώσουν την αδυναμία τους, ή κάτι άλλο το οποίο εμείς δεν μπορούμε να αντιληφθούμε.
Άποψή μας είναι ότι και ο Δήμος μπορεί να λειτουργήσει -γιατί σκοπός μας δεν ήταν και δεν είναι να κλείσουν οι υπηρεσίες- και ασφαλές το περιβάλλον να παραμείνει -πράγμα που είναι πρωταρχικό μέλημά μας- και τα μέτρα προστασίας τα οποία εξαγγέλλονται να αποδίδουν. Δεν είναι δυνατόν όμως όλα αυτά να υλοποιηθούν εάν χώροι οι οποίοι είχαν κρούσματα τη μια μέρα, ανοίγουν την επόμενη και περιχαρείς οι εργαζόμενοι περιδιαβαίνουν τα γραφεία ή κάνουν βόλτες στους διαδρόμους και δυστυχώς, τέτοια συμβάντα είναι επαναλαμβανόμενα.
Ξεκαθαρίζουμε ότι εάν υπάρχουν νέα κρούσματα για τα οποία οποιοσδήποτε συνάδελφος θεωρήσει ότι οφείλονται σε ολιγωρία της ιεραρχίας ή σε υπαιτιότητα άλλων συναδέλφων ο Σύλλογος θα στηρίξει και θα καλύψει οποιαδήποτε προσφυγή γίνει, αρκεί να είναι βάσιμη.
Στεκόμαστε στο ύψος των περιστάσεων, παρεμβαίνουμε αποφασιστικά και ξεκάθαρα στην κατεύθυνση της εργασίας σε ασφαλές περιβάλλον, στηρίζουμε τις ενέργειες της Δημοτικής Αρχής που είναι προς αυτήν την κατεύθυνση , βρισκόμαστε απέναντι στα λάθη και τις ολιγωρίες οποιουδήποτε Πολιτικού ή Υπηρεσιακού παράγοντα και ζητάμε από την Δημοτική Αρχή να εντατικοποιήσει τις προσπάθειες περιορισμού της πανδημίας στους χώρους εργασίας, εσωτερικούς και εξωτερικούς, όπου εγκυμονούν αντίστοιχοι κίνδυνοι, ενώ καλούμε και τους εργαζόμενους να τηρούν υπεύθυνη στάση και να είναι σε επαφή με τον Σύλλογο για οποιοδήποτε πρόβλημα, καθώς και να επικαιροποιήσουν τα στοιχεία επικοινωνίας τους (mail-τηλεφωνα κτλ) ώστε να είναι εφικτή η έγκαιρη ενημέρωσή τους.
ΥΓ: Από την αρχή της πανδημίας ο ΣΕΔΑ ενημερώνει άμεσα, αντικειμενικά και έγκυρα τους συναδέλφους. Για λόγους όμως αρχής και δίνοντας το παράδειγμα τήρησης των μέτρων προστασίας, δεν μας επιτρέπεται να μπαίνουμε από γραφείο σε γραφείο για αναλυτική ενημέρωση, αλλά στην εποχή που βρισκόμαστε, δύναται προσωρινά η φυσική μας παρουσία να υποκατασταθεί στο μέτρο του δυνατού από εξ’ αποστάσεως τρόπους επικοινωνίας. Ο Σύλλογος διαθέτει και ηλεκτρονική ιστοσελίδα (www.seda.gr) και σελίδα σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης (facebook: Σύλ. Εργαζομένων Δήμου Αθηναίων) και email (sedathens@gmail.com) , όπως φυσικά υπάρχει και η δυνατότητα τηλεφωνικής επικοινωνίας στο 2105277219. Τέλος και πάλι καλούμε τους συναδέλφους που δεν μας έχουν ακόμη στείλει το mail τους να το αποστείλουν, για να λαμβάνουν άμεσα την ενημέρωση η οποία παρέχεται.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ, ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΟΛΥΜΕΡΟΠΟΥΛΟΣ
Ο ΑΝ.ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΡΥΣΑΝΘΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ LINK ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΕ PDF