Σάββατο 16 Μαΐου 2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 16/5/2020

Όπως φαίνεται από τις προβλέψεις της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, τις αμέσως επόμενες ημέρες οι θερμοκρασίες θα είναι στα όρια του καύσωνα. Η Δημοτική Αρχή υποχρεούται να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα σε όλους τους τομείς και κυρίως όσον αφορά τις συνθήκες και το ωράριο εργασίας για τους εργαζόμενους στους εξωτερικούς χώρους, διότι η κατάσταση είναι ήδη επιβαρυμένη από τις συνθήκες της πανδημίας και η κόπωση σωρευμένη.
Καλό θα ήταν οι συνάδελφοι που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες να μην προσέλθουν στην εργασία, μιας και ο κλιματισμός των εσωτερικών χώρων δεν θα λειτουργεί και ως εκ τούτου οι συνθήκες θα είναι δυσμενείς για όλους, ποσό μάλλον για αυτές τις ομάδες.
Αναλόγως με τις διαμορφούμενες θερμοκρασίες θα πρέπει να διαμορφωθεί και το ωράριο εργασίας, όπως αναφέραμε ήδη για τους εργαζόμενους στους εξωτερικούς χώρους, αλλά και για τους εργαζόμενους στους εσωτερικούς χώρους.
Εμείς καλούμε τη Διοίκηση να είναι σε επαγρύπνηση και εγρήγορση για την κατάσταση που θα διαμορφωθεί . Από τη δική μας πλευρά, θα είμαστε παρόντες και κατά τη συνήθη πρακτική μας όταν το θεωρήσουμε αναγκαίο θα κάνουμε οποιαδήποτε παρέμβαση χρειαστεί.
ΥΓ: Καλούμε κάθε αρμόδιο και διοικητικό παράγοντα να μεριμνήσει ώστε να τηρούνται καθημερινά τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας καθώς και οι αποστάσεις ανάμεσα στους εργαζόμενους, ειδικά σε γραφεία όπου υπάρχει μεγάλος αριθμός υπαλλήλων. Υπήρξαν περιπτώσεις που παρατηρήθηκαν ελλιπή μέτρα ή δεν τηρούνταν οι προβλεπόμενες αποστάσεις ανάμεσα στους εργαζόμενους. Ελπίζουμε τις αμέσως προσεχείς ημέρες να έχουν αποκατασταθεί τα προβλήματα που παρατηρήθηκαν και να μην χρειαστεί να επανέλθουμε.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ, ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΟΛΥΜΕΡΟΠΟΥΛΟΣ

Ο ΑΝ.ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΡΥΣΑΝΘΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Πατήστε στον παρακάτω σύνδεσμο για να διαβάσετε την ανακοίνωση σε pdf

http://seda.gr/wp-content/uploads/2020/05/ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-16-05-2020-1.pdf