Δευτέρα 6 Απριλίου 2020

ΣΕΔΑ


Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ αγαπητοί συνάδελφοι, όλο αυτό το διάστημα και μάλιστα με διαταραταξιακη αντίληψη, έχει σταθεί με πολύ σοβαρότητα και περίσκεψη απέναντι στην κατάσταση που έχει διαμορφωθεί.
Αν και άρχισε να παρεμβαίνει όταν όλοι οι άλλοι ήταν ακόμη σε "χειμερία νάρκη" και συνεχίζει να παρεμβαίνει, δεν θεωρεί πως ούτε κάθε ενέργεια στην οποία προβαίνει χρειάζεται κοινοποίηση, ούτε ανακοινώσεις για τις ανακοινώσεις χρειάζονται, ούτε ανάγκη να υποδηλώνει την παρουσία του έχει, όπως κάνουν αρκετοί φορείς, ούτε πιστεύει ότι εν μέσω κορωνοιου θα λύση όλα τα συνδικαλιστικά προβλήματα.
Ο σύλλογος παραμένει όπως πάντα ανοιχτός, παρεμβαίνει όπου θεωρεί ότι υπάρχει πρόβλημα η θέμα, όπως τελευταία για την ασφάλεια της τηλεργασίας (η ΔΑΕΜ την θεωρεί ασφαλή) η της αγοράς νέων υπολογιστών, κάτι το οποίο έγινε, η για τα μέτρα ασφαλείας που πρέπει να λαμβάνονται.
Όπως πάντα ο ΣΕΔΑ ούτε συντεχνιακά λειτουργεί ούτε κακομοίρηκα. Θεωρεί δε απαράδεκτη την τακτική ορισμένων φορέων, συλλόγων η φυσικών προσώπων, για λόγους αντιπολιτευτικούς, βλακείας η για "καλαμπουρακι" να επαναλαμβάνουν ότι θα γίνουν περικοπές στους μισθούς κατά 20-50 η 100%. Η επανάληψη τέτοιων απόψεων το μόνο που κάνει είναι να ανοίγει ένα θέμα εκεί που αυτή, τη στιγμή δεν φαίνεται από πουθενά ότι υπάρχει και να διευκολύνει μια τέτοια διαδικασία αν ποτέ υπάρξει.
Σταματήστε αυτή την ιστορία, πουθενά δεν εμφανίζεται έως τώρα τέτοια προοπτική, όλες οι δηλώσεις των υπουργών έως τώρα είναι αρνητικές και ο σύλλογος δεν είναι "μαντείο" να απαντά σε κάθε πιθανή η απίθανη ερώτηση. Όταν θεωρεί ότι υπάρχει κάτι σημαντικό και ουσιώδες προς ενημέρωση το κάνει και όταν θεωρεί ότι πρέπει να παρέμβει παρεμβαίνει χωρίς καμία χρονοτριβή.